Waarom de Gamestop situatie perfect illustreert dat een financieel adviseur onmisbaar is voor de meeste mensen

WhatsApp Image 2021-02-03 at 10.24.44 AM.jpeg

Gaat de koers omhoog of omlaag? Niemand die het weet en dat zien we de afgelopen weken heel goed met het aandeel Gamestop. Nee, deze blog is geen advies of vooruitblik. Dat is namelijk onmogelijk. Want zelfs de hedge funds zitten er wel eens naast. Op de korte termijn, ten minste. En de meeste particulieren die massaal in Gamestop zijn gestapt, nemen grote risico’s. Het blijft ten slotte speculeren. En je wilt toch niet speculeren met je pensioen? Dan kun je iedere keuze wel gaan maken door een muntje op te gooien. Dat is geen leven.

Geld is als zeep
Dat wil niet zeggen dat beleggen een slechte keuze is. Beleggen is namelijk iets anders dan speculeren. De Nobelprijswinnaar Eugene Fama zei het heel mooi: “Your money is like a bar of soap. The more you handle it, the less you’ll have”. Dat kunnen we eigenlijk maar op één manier interpreteren.

Houd je emoties onder controle
En dat gaat over jouw beleggingsstrategie. Bij beleggen moet je je emoties onder controle houden. Als je bij iedere ontwikkeling actie onderneemt, kan het niet anders dan dat je inkoopt tegen een hoge prijs en verkoopt tegen een lage prijs. En vergeet daarnaast de transactiekosten niet. Hoe meer je doet, hoe duurder het wordt. Je kunt dus beter een plan uitstippelen en dat plan volgen. Klinkt al een stuk minder spannend, maar beleggen is een langetermijnstrategie. Ga niet voor een avontuur, ga voor een plan.

Meer rendement met een financiële coach
Wat kun je dan het beste doen? Hoe kun je die emoties controleren? Door ze niet mee te laten doen. En daar komt de toegevoegde waarde van een financiële coach om de hoek kijken. Met professionele begeleiding behaal je namelijk tussen de 3 en 4 procent meer rendement. Mijn vergoeding is een soort verzekeringspremie. Ik verzeker je tegen je eigen emotionele beslissingen. Waarom? Omdat ik graag wil dat je ook later een fijn leven leidt, zonder zorgen over geld.

Stel een plan op
Daarnaast help ik je bij het opstellen van een financieel plan. Want dat is niet eenvoudig. Ik kijk naar jouw wensen én de mogelijkheden en op basis daarvan stellen we doelen op. Zodat we risico’s zoveel mogelijk uitsluiten en het gewenste rendement behalen. Hoe we dat doen en waar rendement vandaan komt leg ik je uit in deze blog.

Wil je meer informatie over vermogensadvies en de juiste beleggingsstrategie uitgestippeld hebben? Neem dan gerust eens contact met me op via 015-3106992 of laat je contactgegevens achter in onderstaand formulier.

Pascal Berends