Met pensioen in 2021? Dit zijn de AOW-veranderingen

aow.jpg

We kregen al te horen dat de AOW-bedragen in 2021 waarschijnlijk iets gaan stijgen. En alhoewel de definitieve bedragen nog niet bekend zijn gemaakt, weten we dus wel dat het omhoog gaat. Maar, volgens schattingen zal het gaan om een paar euro’s per maand.

Pensioenleeftijd blijft gelijk
Toen de pensioenleeftijd van 65 jaar werd losgelaten, ging iedereen er nog van uit dat we in 2021 pas op ons 67e met pensioen zouden mogen. Maar door het nieuwe pensioenakkoord dat vorig jaar is gesloten, loopt de AOW-leeftijd minder snel op. De AOW-leeftijd is in 2021 dus gelijk aan die van 2020.

In 2022 gaat de AOW-leeftijd wel omhoog. Met 3 maanden, om precies te zijn. Datzelfde geldt voor het jaar erna. Pas in 2024 komt de pensioenleeftijd uit op 67 jaar. Na die tijd stijgt ze mee met de levensverwachting. Voor elk jaar dat we dan (gemiddeld) langer leven, gaat de AOW-leeftijd met 8 maanden omhoog.

Oude dag zelf regelen
Wil je niet afhankelijk zijn van de AOW? En zelf in controle zijn van jouw pensioen. Niet alleen van het bedrag, maar ook wanneer je met pensioen gaat? Zorg dan voor inzicht in jouw financiële situatie en stel financiële doelen.

Door de juiste combinatie van vermogensadvies en financiële planning zorgen we voor een financieel fit leven. Nu en in de toekomst.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact op door te bellen naar 015-3106992 of vul onderstaand contactformulier in:

Pascal Berends