Ga niet voor een beursavontuur, ga voor een plan

Beleggen door corona

De coronacrisis heeft voor veel nieuwe beleggers gezorgd. Voornamelijk particuliere beleggers die, thuis achter de keukentafel, aan de slag gaan via online brokers en hier en daar wat aandelen kopen en verkopen. Het Financieel Dagblad heeft hier een uitgebreid stuk aan gewijd, waar goed naar voren komt dat ze niet goed weten wat ze doen en waar ze aan toe zijn. Het lijkt zo mooi, een beursavontuur, maar helaas kom je dan vaak bedrogen uit. Zoals ook te lezen is in het stuk.

Beleggen door corona

Beleggen doe je niet op basis van emotie. Of omdat je tijd overhebt. Beleggen doe je omdat je een doel hebt. En aan de hand van dat doel stel je een plan op. Goed beleggen betekent risico spreiden en dus een uitgebreide portefeuille samenstellen.

Laat je niet leiden door emotie en al helemaal niet door wat extra vrije tijd. Wil je resultaten behalen met beleggingen, denk dan goed na en laat je adviseren. Het begint met een doel. Weet je het doel, maar heb je nog geen plan? Dan helpen wij je graag om dat plan vorm te geven en uit te voeren. Zodat je weet wat er gebeurt en niet per ongeluk geld ‘wint’ of verliest.

Wil je meer weten of een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen? Vul dan onderstaand contactformulier in of bel ons op 015-3106992

Lees hier het volledige artikel van het FD.

Pascal Berends